Hej tomten, jag önskar mig…

TomteBloggbild_JKHej tomten. Jag vet att jag är sent ute, men kanske kan denna lista också få gälla litet för det nya året och den tid som kommer?
Jag har gjort en liten anspråkslös önskelista som kan tyckas lång och jobbig att uppfylla, men jag tror vi vill samma saker, du och jag tomten. Och du, det handlar inte om paket. Jag önskar mig viktigare saker.

 

Snäll? Jag har försökt. Jag har ansträngt mig och försökt vara en god människa. Sopsorterat efter bästa förmåga, kastar inte batterier, pantat returglas, försökt börja äta mindre brun och mer grön mat, börjat springa, cyklar, åker allt mindre bil, säger alltid sanningen men säger inte längre alla sanningar. Jag går med rak rygg och stadig blick, vet vem jag är och vad jag kan och vet numera också vilka mina riktiga vänner är och försöker umgås med dem så mycket jag kan.

Så nu till din del av avtalet, tomten. Snälla barn får ofta vad de önskar sig, något som i rättvisans namn borde gälla även för goda vuxna kan jag tycka.

Alltså;

 

TiggareNeutral### Jag önskar att människor slutar vara rädda för det som är annorlunda. Och att de slutar låta bruna partier skrämmas.

### Jag önskar att inga människor ska behöva stå på knä för mig i svinkylan utanför ICA.

### Jag önskar att alla som inte tycker lika ska börja fatta.

### Jag önskar att idioterna som tror att människor blir rika av att stå på knä utanför ICA under en dag får sitta där själva.

### Jag önskar mig och min omgivning ett stort mått av tolerans mot de som inte tycker lika.

### Jag önskar att folk slutar bli upprörda över att jag föreslår att vi inte ska omsätta 70 miljarder på julhandeln utan istället ge något till de som inget har (hej och hejdå en del facebookvänner som kanske inte är det så länge till).

 

Chokladbollar

 

### Jag önskar att ni förstår att julskinkan, Kalle Anka, skolavslutningen eller chokladbollarna inte förbjuds nästa år heller. Trots allt annat ni kommer att läsa på Facebook.

### Jag önskar att människor börjar tänka själva istället för att tro allt de läser på Facebook.

### Jag önskar att taket höjs en aning i den trånga åsiktskorridoren.

### Jag önskar att alla curlingföräldrar låter bli barnens serietabeller, adventskalendrar, laguttagningar, läroböcker eller skolombyggnader.

### Jag önskar att även lokala ledarskribenter förstår att den globala uppvärmningen är på riktigt och ett problem när Karlstad noterar den varmaste decemberdagen på över 150 år.

### Jag önskar att alla lättkränkta människor tänker en gång till innan de tittar sig själva i naveln.

### Jag önskar att Färjestads forward John Persson får den uppskattning han förtjänar för sitt slit.

### Jag önskar att alla lättkränkta människor tänker en gång extra innan de börjar misshandla tangenterna i de sociala medierna.

 

Ernst

### Jag önskar att de stora backarna känns mindre i benen när jag trampar dom till våren.

### Jag önskar att föräldrarna på Hammarö börjar läsa böcker som betyder något.

### Jag önskar mig dubbelt så stora lungor när jag trampar de stora backarna till våren.

### Jag önskar att tidningarnas insändarredaktioner börjar höja nivån på vad som publiceras när det handlar om människor från andra kulturer och deras lämplighet för exempelvis ett TV-uppdrag.

### Jag önskar att de argaste rösterna i mitt Facebookflöde inte vore sådana superkompetenta experter på allt från bullbak till raketforskning. Eller att de ständigt måste berätta det för oss andra.

### Jag önskar att alla gnällspikar fattar att Ernst och TV4 gör strålande reklam för Hällefors kommun.

### Jag önskar att vi uppskattar alla som arbetar ideellt med ungdomar, flyktingar, gamla eller sjuka.

### Jag önskar att alla förstår att det är på riktigt och skarpt läge när bruket i Hällefors skär ner ännu en gång. Alla måste inse allvaret, även politikerna som  tjafsar om procedurfrågor hur mötena ska gå till.

 

Anderson East.

### Jag önskar att alla förstår att Sam Outlaw, Gabriel Kelley, J.D. McPherson, Sam Lewis, Robert Ellis, Amy Ray, Jason Isbell, Don Henley, Leon Bridges, Daniel Romano, Anderson East (bilden) och Dawes gjort utmärkt kvalitetsmusik under 2015.

### Jag önskar mig TV-program som inte handlar om mat, kärlekskranka bönder, präster eller tatuerade wannabees som krökar och gökar.

### Jag önskar att Färjestads Leif Carlsson trycker några sedlar åt mig också nästa gång han shoppar spelare.

### Jag önskar att någon förklarar Adele-hypen för mig. Jag förstår ingenting.

### Jag önskar att alla får ta del av den glöd, det engagemang, det taktiska kunnandet och det hata-att-förlora-brinnet som Tommy Samuelsson sätter in på kontot för Färjestads räkning.

### Jag önskar att någon förklarar för Sepp Blatter att om man skiter i det blå skåpet, som de sa hemmavid, så får man stå sitt kast.

### Jag önskar att hata-att-förlora-brinnet inte bränner upp Tommy Samuelsson.

### Jag önskar mindre vinter, november, februari och oktober och mer av maj och augusti.

 

RobotdammsugaresugerKLAR

### Jag önskar att jag fick titta in i huvudet på den som valde robotdammsugaren till Årets Julklapp.

### Jag önskar att excelmänniskorna förstår att vi alla är olika och inte passar i samma cell.

### Jag önskar nog vid närmare eftertanke att jag slipper titta in i huvudet på de som valde robotdammsugaren till Årets Julklapp.

### Jag önskar att jag lär mig förstå hypen runt Håkan Hellström.

### Jag önskar att de som valde robotdammsugaren till Årets Julklapp får en tidningsprenumeration och tillgång till TV och sociala medier.

### Jag önskar Sven-Erik Magnusson en plats i Så Mycket Bättre

### Jag önskar och hoppas att de som valde Robotdammsugaren till Årets Julklapp slipper sova under en sten hela nästa år.

### Jag önskar att vi ingen gång nästa år behöver använda orden gränskontroll och id-handlingar, åtminstone inte i samma mening.

 

KattHatt

### Jag önskar ett överraskande besked att Melodifestivalen, Lussekatten och fjäskiga program om kungligheternas barnafödslar, julfirande eller bröllop helt lagts ner i brist på intresse.

### Jag önskar att någon berättar för Pär Mårts att ingen bryr sig om Euro Hockey Tour.

### Jag önskar att någon berättar för Erik Hamrén att det finns något som heter U21 och att de, till skillnad mot Shinings favoriter, är bäst i Europa.

### Jag önskar att Neil Young där i stenbrottet blir precis så bra som låtlistorna från turnén skvallrar om.

### Jag önskar mig mindre regn och mer motorcykelväder.

### Jag önskar att jag hittar fler bra TV-serier som River, Fargo och The Leftovers när TV:n envisas med att visa program som handlar om mat, kärlekskranka bönder, präster eller tatuerade wannabees som krökar och gökar.

 

Ullared3

### Jag önskar att jag står emot besök på Ullared och Lidl även det kommande året.

### Jag önskar mig gott om tid att sätta mig i stugan och skriva det som vill ut.

### Jag önskar mig mera ”vi”, lite mindre ”dom” och mycket mindre av ”jag”.

### Jag önskar att fler tittar framåt, mindre bakåt.

### Och om jag har några önskningar över vill jag förstås att jag och alla mina nära och kära får vara friska, glada och starka människor.

Och kanske också fred på jorden. God jul på er alla.

 

Tack för att jag fick ta av er tid.

Dela gärna i sociala medier:

Posted on 23 december, 2015 in Blogg

Back to Top