Medieträning med TV-kamera

En medieträning med tv-kamera ger dig tryggheten du vill ha och ger dig möjligheterna att få fram ditt budskap till tv-tittarna. I samarbete med Gyllander Media i Göteborg kan vi erbjuda medieträning med TV-kamera, en garanterat lärorik heldag.

Media har sin uppgift i samhället. Journalister och fotografer ska opartiskt granska, informera och kommentera. Det gör de genom att leta, jaga, skapa och publicera nyheter i olika kanaler. En del nyheter är positiva, andra är negativa.

Din uppgift är att vara en ambassadör och representera en verksamhet, ett företag eller kanske presentera en helt egen nyhet. I värsta fall försvara och förklara en händelse, en incident eller en olycka.

Med en medieträning i ryggen är du van vid situationen, med mikrofonen och tv-kameran. Du förstår vikten av förberedelser och jobbar fram ditt budskap före intervjun. Du slipper slösa energi på onödiga detaljer och vara nervös för själva intervjun och kan koncentrera dig på det viktigaste, budskapet. Det du vill att tv-tittarna ska minnas.

En medieträning med tv-kamera skapar tryggheten du vill ha och får fram ditt budskap.

 

UtskriftVi gör två helt unika intervjuer per deltagare, en förberedd och en helt oförberedd. Fokus ligger på egna budskapet. Gemensamma analyser och diskussioner och många sköna kommentarer. Under en heldags medieträning med tv-kamera växer och utvecklas deltagarna.

Ämnet för varje intervju är alltid specialanpassat och verklighetsnära för just den deltagaren. Målet är att ämnet för intervjun faktiskt skulle kunna inträffa här och nu.

UtskriftEn av intervjuerna görs nästan helt oförberedd. Den andra intervjun görs med bra förberedelser.

Resultatet och skillnaden är ofta markant med riktiga förberedelser och nyvunnen kunskap.

 

Vi varvar praktiska intervjuövningar med korta föreläsningar om hur media fungerar idag. Vi tar upp och diskuterar nyhetsvärdering, yttrandefrihet och inte minst hur sociala medier idag påverkar hela mediebilden och hur digitaliseringen utvecklar hela mediebruset. Till hjälp finns flera filmer med goda, mindre goda och roliga exempel på intervjuer som sänts i TV eller på Youtube.

Alla intervjuer som görs under dagen, analyseras och utvärderas av gruppen, vilket ger både sköna minnen och härliga kommentarer. Men framför allt ser vi hur människor växer och utvecklas efter en heldags medieträning.

Kvalitet är viktigt för oss så vi använder i största möjliga mån samma fotografer och teknisk utrustning som SvT och Tv4 använder i sina nyhetsprogram senare på kvällen.

Vill du veta mer så kontakta någon av oss

 

Jörgen Kalitzki

jorgen@kalitzkimedia.se

+46 73 682 33 63

www.kalitzkimedia.se

 

Peter Gyllander

peter@gyllander.net

+46 723 19 16 16

www.gyllandermedia.se

Back to Top